Ako druhy dreva ovplyvňujú chuť grilovaných pokrmov

  1. Dubové drevo – Je vhodné na červené a bravčové mäso, rovnako tak na ryby. Spôsobuje silnú dymovú chuť, ktorú oceníte predovšetkým na poriadnom steaku.
  2. Javor – Vhodný na bravčové mäso, hydinové, zeleninu aj syry. Má na svedomí jemne sladkastú, decentne dymovú chuť.
  3. Jelša – Ideálna pre milovníkov rýb a diviny. Vykúzli chuť s náznakom sladkých tónov.
  4. Čerešňa – Hoci sa vám to môže zdať neobvyklé, grilovať samozrejme môžete aj na dreve z ovocných stromov. Práve čerešňa spôsobuje jemne sladkú ovocnú chuť. Hodí sa snáď ku každému mäsu.
  5. Jabloň – Odporúčame ju najlepšie k mäsu hovädziemu, hydinovému aj bravčovému. Poteší vás výraznejšou ovocnou chuťou pretkanou jemne nasladlými tónmi.
    Požičovňa gril ohniskaPožičovňa gril ohniska
NOVINKY: vonkajšia kuchyňa Fire Kitchen a záhradná modulová kuchyňa Vasari.
+ +