Drevené uhlie, brikety alebo drevo?

Kto by nemal rád „grilovačku“, však? Posedenie s rodinou, či kamarátmi a k tomu šťavnatý steak, chutné marinované mäso, grilovaná zelenina a tá vôňa.. Poďme sa spolu pozrieť na to, čo všetko je potrebné, aby ste to zvládli s kľudom…

Zdravé a farebné grilovanie

1.Použite husté pletivo alebo planchu Zelenina má tendenciu sa počas grilovania zmenšovať a môže spadnúť z roštu priamo do ohňa. Môžete zvážiť použitie špeciálnych podnosov na grilovanie malých kúskov jedla alebo použiť hustejšie sieťové rošty.…

Ako druhy dreva ovplyvňujú chuť grilovaných pokrmov

Dubové drevo – Je vhodné na červené a bravčové mäso, rovnako tak na ryby. Spôsobuje silnú dymovú chuť, ktorú oceníte predovšetkým na poriadnom steaku. Javor – Vhodný na bravčové mäso, hydinové, zeleninu aj syry. Má…

Na čo mám myslieť pri nákupe grilovacieho korenia?

Málo, či veľa? Najskôr by ste samozrejme mali zvážiť množstvo, ktoré je obsiahnuté v sade na grilovanie korenia. Je predsa rozdiel, či za rovnakú cenu dostanete 500 g alebo len100 g koreniacej zmesi. Je obzvlášť…

Tipy na grilovanie

Grilujte na žeravých uhlíkoch a nie nad ohňom. Je to nielen nezdravé, ale aj neefektívne. Jedlo totiž na povrchu pripálite, zatiaľ čo uprostred nebude dobre pripravené. Na otáčanie mäsa nepoužívajte vidličku, ale kliešte. Pokiaľ ho…